26 Temmuz 2017 Çarşamba

BANANECİLİK- BANA DOKUNMAYAN YAŞASIN

BANANECİLİK- BANA DOKUNMAYAN YAŞASIN
Evin faresi, çiftçi ve eşinin bir paketi açtıklarını gördü. Ve hangi yiyecek var diye dünürdü. Ancak paketin içinden bir fare kapanı çıkınca yıkıldı. Bağırarak telaşla bahçeye fırladı. Onu telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı. Zavallı farecik bu senin sorunun bana bir zararı olamaz dedi.
Tavuktan destek alamayan fare koyunun yanına koştu. Koyun anlayışla karşıladı ama çok üzgünüm fare kardeş dua etmekte...n başka sana yapabileceğim bir şey yok dedi. Fare çaresizlik içinde ineğe vardı. Oda senin için üzgünüm ama beni ilgilendirmez dedi.
Fare umutsuzluk içinde eve döndü. Tuzakla tek başına karşılaşmak zorundaydı. O gece büyük bir sessizlik içinde aç-susuz sabahladı. Yorgunluktan gözü kapanmak üzereydi ki bir gürültü koptu.
Çiftçinin karısı kapanın ne yakaladığını görmek için mutfağa koştu. Kapana zehirli bir yılanın yakalandığını görmemiş ve yılan tarafından ısırılmıştı. Çiftçi karısını doktora götürdü. Eve döndüklerinde karısının yükselen ateşini bir türlü düşüremezler. Böyle bir durumda taze tavuk suyunun gerekli olduğunu bilen çiftçi bıçağını alıp bahçeye çıkar. Tavuğu keserek suyunu karısına içirir ve ateşi biraz düşer kendine gelir.
Hastalığı duyan komşuları ziyarete gelirler. Onlara ikram için çiftçi koyunu keser. Gelenlere ikramda bulunur.
Daha sonraki günlerde yılanın kuvvetli zehirinden dolayı kadın gittikçe kötüleşir ve birkaç gün sonra da ölür.
Cenazeye çok sayıda insanın geleceğini bilen çiftçi hepsine yeterli ikramı yapabilmek için ineği keser, ikramda bulunur.
Fare ise tüm bu olan biteni büyük bir üzüntü içinde duvardaki deliğinden izlemekteydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İMAN - İTAAT

İMAN- İTAAT Bizler bazı şeyleri ya yanlış anlıyoruz yada işimize öyle geliyor o şekilde kullanıyor, davranıyor , savunuyoruz. Alla...